durgol swiss steamer

  • Eenvoudig en veilig in gebruik
  • Verlengt de levensduur
  • Snelle ontkalking zonder inwerktijd
  • Bevordert de kwaliteit van uw stoomgerechten

Speciale ontkalker voor alle stoomovens / stoomkokers
Met durgol swiss steamer ontkalkt moeiteloos, snel en veilig u een kwalitatief hoogwaardige steamers. Dit zorgt voor een optimale werking en zorgt tegelijkertijd voor een langere levensduur van uw apparaat. Geschikt voor alle merken. durgol swiss steamer is niet geschikt voor grote keukenapparatuur met vaste wateraansluiting. durgol swiss steamer is de ontkalker voor steamers (stoomovens) met bodemschaal of waterreservoir. durgol swiss steamer is zeer effectief, eenvoudig en veilig in gebruik en garandeert een makkelijke en snelle ontkalking zonder extra inwerkingsduur. Een regelmatige toepassing waarborgt een optimale kwaliteit van de gestoomde gerechten en verlengt de levensduur van uw steamer dankzij de speciale beschermingsformule. durgol swiss steamer laat geen restanten achter. Uw apparaat is na het ontkalken en naspoelen veilig voor levensmiddelen. Eén fles (500 ml) is geschikt voor een volledige ontkalking van een stoomoven.

Geschikt voor

Eén fles (500 ml) is geschikt voor een volledige ontkalking van een stoomoven.

  • Eenvoudig en veilig in gebruik
  • Gegarandeerd een moeiteloze en snelle ontkalking zonder extra inwerkingstijd
  • Zorgt voor een optimale kwaliteit van de gestoomde levensmiddelen
  • Verlengt de levensduur van uw steamer, dankzij speciale beschermings- en onderhoudsformule
  • Laat geen kalkresten achter
  • De steamer is na het ontkalken en doorspoelen voedselveilig

Reviews

No items found.
Handleiding bekijken

Veel gestelde vragen

Voor het volledige overzicht van de veelgestelde vragen klik hier

Is durgol swiss steamer niet belastend voor het milieu?

durgol swiss steamer laat na het ontkalken en naspoelen geen chemische restanten achter in de machine. durgol swiss steamer is reuk- en smaakloos.

Is durgol swiss steamer veilig voor levensmiddelen?

durgol swiss steamer laat na het ontkalken en naspoelen geen chemische restanten achter in de machine. durgol swiss steamer is reuk- en smaakloos.

Is durgol swiss steamer eenvoudig en veilig in gebruik?

Dankzij het snelle verloop van het ontkalken met behulp van durgol swiss steamer is de ontkalkingsprocedure snel en eenvoudig. 

durgol swiss steamer is gebruiksklaar. In tegenstelling tot ontkalkers in de vorm van poeder of tabletten hoeft durgol swiss steamer niet in water te worden opgelost. Aan het vloeibare durgol swiss steamer hoeven geen hulpstoffen te worden toegevoegd, zoals bij ontkalkingstabletten die restanten in de aparaat achterlaten en deze kunnen verstoppen.

Wanneer moet mijn steamer ontkalkt worden?

Ontkalk uw steamer regelmatig en vroegtijdig! 

Sommige types worden voor aflevering of bij de installatie op het kalkgehalte van het door u gebruikte water ingesteld. In andere gevallen kunt u bij uw plaatselijke waterleidingbedrijf informe- ren welke hardheidsgraad het water bij u heeft en dit vervolgens bij uw apparaat invoeren. 
 De meeste steamers beschikken over een ontkalkingsmelder. Raadpleeg de verklaring van de symbo- len in de gebruiksaanwijzing van de fabrikant van het apparaat.

Waarom u niet met citroenzuur of azijn moet ontkalken?

Bij het ontkalken met een ontkalker op citroenzuurbasis kan er bezinksel ontstaan dat de fijne leidingen en ventielen in uw steamer kan verstoppen. Bovendien kan door het citroenzuur een onoplosbare laag worden gevormd die de kalklaag als het ware verzegelt. Daar komt nog bij dat het ontkalken met citroenzuur 10x zo lang duurt als met durgol swiss steamer.


Azijn of azijnessence veroorzaken door het hierin aanwezige azijnzuur en door de smaakstoffen een onaangename geur bij het ontkalken. Bovendien kan het kunststofmateriaal in uw steamer op den duur deze smaak aannemen waardoor het aroma van de gestoomde wordt beïnvloed.

Wat mag u van een goede ontkalker verwachten

De kalkafzetting wordt door de zuurcomponent in de ontkalker opgelost. De intensiteit van de reactie kunt u aflezen aan de mate waarin zich belletjes ontwikkelen. De effectiviteit van een ontkalker is in belangrijke mate afhankelijk van de zuurcomponent. Een ideale ontkalker zorgt bij een juiste dosering voor een snelle en afdoende ontkalking en waarborgt tegelijkertijd een maximum aan bescherming van de in het apparaat toegepaste materiaal.

Waarom moet u uw steamer ontkalker?

De kalkafzetting in uw steamer kan de kwaliteit van de gerechten en de levensduur van het apparaat negatief beïnvloeden. Deze kalkafzetting leidt tot een vermindering van de warmteoverdracht en verlenging van de gaartijd, wat tot een mindere kwaliteit van het gestoomde gerecht kan leiden.

Kalkaanslag zet zich in verloop van tijd af en kan het verwarmingselement beschadigen. Bovendien bevordert kalkcorrosie van het materiaal in de steamer. Dit kan tot beschadiging van het apparaat leiden. 
Kalkafzetting leidt tot een verhoogd energieverbruik van de steamer wat belastend is voor het milieu. Om een optimale kwaliteit van de gestoomde en een lange levensduur van uw steamer te waarborgen is het van belang uw apparaat regelmatig en tijdig te ontkalken.