Vraag & antwoord

Heeft u vragen over een van onze producten? Wilt u meer weten over onze ontkalkingsmiddelen? Dan kunt u veel antwoorden op de belangrijkste vragen hier lezen. Neem contact met ons op als u het antwoord op uw vraag hieronder niet kunt vinden.

In hoeverre is durgol universal milieuvriendelijk?

Durgol universal is milieuvriendelijk doordat de reactie van het zuuren de daarin aanwezige kalk, zouten worden gevormd en daarmee het zuur wordt geneutraliseerd. Bovendien dragen verbruikte zuur-residuen in het afvalwater bij om het afvalwater te neutraliseren.  

Dankzij de bovengemiddelde kalkoplossend vermogen is durgol universal ook zeer zuinig in gebruik. Het kan gedoseerd worden toegepast en is daarmee ook milieuvriendelijk.

De fles van durgol universeel is gemaakt van PET en daarom milieuvriendelijk en recyclebaar.

Algemene opmerkingen

durgol universal in combinatie met metaal steeds koud toepassen (uitzondering: koffiezetapparaten). Niet in combinatie met andere reinigingsproducten gebruiken. Zorg ervoor dat durgol universal niet in aanraking komt met zuurgevoelig materiaal zoals marmer, kalkhoudende steensoorten, sommige soorten chroomstaal, dunne/defecte chroomlagen, email en zilver, omdat deze kunnen worden aangetast. Bij het weggieten van de verbruikte ontkalkingsoplossing goed naspoelen met koud water.

Buiten het bereik van kinderen houden. Niet inslikken.

Bij contact met ogen of huid deze onmiddellijk grondig met veel water uitspoelen resp. afspoelen.

Waarom universal minder geschikt is voor espressomachines?

durgol universal is een universele ontkalker en daarmee geschikt voor alle huishoudelijke artikelen. Voor filterkoffiemachines en waterkokers (=open systemen) kunt u het beste gebruik maken van durgol universal.

Voor het ontkalken van espressomachines (=gesloten systemen) is durgol swiss espresso speciaal ontwikkeld.

Een korte uitleg
In vergelijking met durgol universal schuimt en bruist durgol swiss espresso niet of nauwelijks waardoor er geen extra druk op de fijne leidingen van de espressomachine ontstaat. Geen schuimvorming zorgt ervoor dat de vloeistof eenvoudig met de aanwezige kalk in aanraking kan komen. Dit is belangrijk voor een goede ontkalking van uw espressomachine.

Dankzij de doeltreffende corrosiebescherming tast durgol swiss espresso het materiaal van de espressomachine niet aan. 
Er ontstaat tijdens het ontkalken geen bezinksel waardoor de machine kan worden verstopt.

durgol swiss espresso is zeer effectief tegen kalk en werkt tot 10 x sneller dan andere ontkalkers. Eén flesje (125ml) durgol swiss espresso lost maximaal 10 gram kalk op. Dit 
is voldoende om een espressomachine 1 x volledig te ontkalken.

Bekijk de video op de website voor het verschil van durgol swiss espresso en durgol universal.

Kan ik ook mijn stoomoven met durgol universal ontkalken?

Nee. Gebruik de speciale ontkalker durgol swiss steamer. Steamers stellenspecifieke eisen aan ontkalkers, waaraan zeer nauwkeurig moet worden voldaan. Zovoorkomt de speciale formule van de durgol swiss steamer de vorming van schuimdat uw toestel zou kunnen beschadigen.

orming is word voorkomen dat er te veel druk in de fijne leidingen en kleppen wordt uitgeoefend.

Is durgol universal milieuvriendelijk?

Dankzij het bovengemiddelde kalkoplossend vermogen kan durgol universal economisch en milieuvriendelijk gedoseerd worden.

Durgol universal is milieuvriendelijk, omdat de reactie van het daarin aanwezige zuur met de kalk zouten produceert en het zuur wordt geneutraliseerd. Bovendien dragen ongebruikte zuurresten in het afvalwater bij aan de neutralisatie van alkalische oplossingen (uit detergenten), die meestal in overmaat aanwezig zijn. De fles van durgol universeel is gemaakt van PET en daarom milieuvriendelijk en recyclebaar.

Waarin verschilt durgol universal van durgol universal bio? 

Durgol universal heeft een bijzonder snelle werking en een hoog kalkoplossend vermogen.durgol universal bio lost ook betrouwbaar kalk op, met een minimale impact op het milieu. durgol universal bio is >99,5% biologisch afbreekbaar in 18 dagen en is daarom de milieuvriendelijkere variant. De ecologische meerwaarde wordt regelmatig getest en bevestigd door de gerenommeerde SGS INSTITUT FRESENIUS. durgol universal bio heeft een iets lagere kalkoplossende snelheid dan durgol universal. Dit verschil is echter nauwelijks merkbaar voor de gebruiker van het product.

Wat is er zo bijzonder aan durgol universal bio?

durgol universal bio verwijdert betrouwbaar en voorzichtig kalk uit alle huishoudelijke artikelen, meteen minimale impact op het milieu. durgol universal bio heeft een biologische afbreekbaarheid van>99,5% na 18 dagen en voldoet aan de criteria van "ready biodegradability" volgens de OESO301E richtlijn (getest door SGS INSTITUT FRESENIUS). Bovendien bevat durgol universal biogeen onnodige componenten zoals geuren, kleurstoffen en conserveringsmiddelen.De classificatie "gereed voor biologische afbraak" is het hoogste biologische afbraakniveau dat kanworden bereikt. Dit wordt regelmatig getest en bevestigd door de gerenommeerde SGS INSTITUTFRESENIUS. De regelmatige controles zorgen ervoor dat het verzegelde product durgol universalbio permanent voldoet aan de strikt gedefinieerde testparameters. Meer informatie vindt u hier.

www.qualitaetssiegel.net/de/qualitaetssiegel

In hoeverre is durgol keukenreiniger milieuvriendelijk?

durgol keukenreiniger is biologisch afbreekbaar (volgens OECD 302B). De bescherming van het milieu is een prioriteit voor ons, daarom is onze milieuvriendelijke fles is gemaakt van PET. Er zijn vervangende flessen beschikbaar waarmee klanten hun sproeikop opnieuw kunnen gebruiken.

Wat is er uniek aan durgol keukenreiniger

Is het het vermogen om kalk en vet te verwijderen? Vroeger was dit in hetzelfde proces onmogelijk, omdat kalk wordt opgelost door zuren en vet door alkalische oplossingen. Maar durgol keukenreiniger kan beide tegelijk reinigen. Dankzij een innovatieve combinatie van oppervlakte-actieve stoffen die zelfs in zure omgevingen zeer effectief zijn, kan het krachtige reinigingsschuim kalkaanslag en vet tegelijkertijd verwijderen.

Hoe gooi ik Durgol-producten weg?

• Tip: giet gebruikte ontkalkingsoplossing of een restproduct in je toiletpot en laat het daar staan tot je weer naar het toilet gaat. Dit heeft het volgende voordeel: zuurresten kunnen kalkaanslag en urinesediment in het toilet oplossen.

Alle lege productflessen moeten met het huisvuil worden weggegooid, ook al lijken alle durgol-flessen op conventionele PET-drankflessen. Helaas komen fabrikanten van producten die in PET-containers worden verkocht maar die niet voor consumptie zijn bedoeld niet in aanmerking voor lidmaatschap van PET Recycling Switzerland. Dit betekent dat de durgolflessen vóór het recyclingproces moeten worden gesorteerd, ook als ze grondig zijn gespoeld.

In hoeverre is onze badkamer-reiniger zorgzaam voor het milieu

Durgol surface is biologisch afbreekbaar (volgens OECD 302B). Het beschermen van het milieu is belangrijk voor ons - zelfs in de verpakking. De eco-vriendelijke fles is beschikbaar van PET en ook als een vervangingfles waardoor u de sproeikop kan hergebruiken.

Hoe ontkalk ik mijn glazen douche wand?

Spuit op de durgol badreiniger op en verspreid het eventueel met een spons over het glas. Laat maximaal 2 minuten inwerken, spoel grondig na met koud water. Herhaal de toepassing in het geval van ernstigere verkalking. Droog wrijven is niet nodig.

Belangrijke opmerkingen
Alleen toepassen op koude, intacte en zuurbestendige oppervlakken. Poreuze oppervlakken (bijv. voegen) moeten eerst met koud water worden bevochtigd.Wees voorzichtig met coatings (bijv. decoraties). In geval van twijfel, test op een verborgen gebied.

Hoe ontkalk mijn wastafel en kranen?

Spuit op de durgol badreiniger op en verspreid het eventueel met een spons over de wastafel of kraan.

1. Vooraf de wastafel en kraan vochtig maken met schoon koud leidingwater.

2. Spray het schuim op de oppervlakte. De hoeveelheid schuim is afhandelijk van de mate van verkalking.

3. Met een spons of doek de vloeistof verdelen over het oppervlak. 

4. De vloeistof max. 2 minuten op de tegels laten inwerken. 

5. Spoel de tegels af met schoon koud leidingwater en neem de tegels af met een schone doek of trekker. 

Herhaal de bovenste stappen bij hevige kalkaanslag. 
Droog wrijven is niet nodig.

Belangrijke opmerkingen
Alleen toepassen op koude, intacte en zuurbestendige oppervlakken. Poreuze oppervlakken (bijv. voegen) moeten eerst met koud water worden bevochtigd.Wees voorzichtig met coatings (bijv. decoraties). In geval van twijfel, test op een verborgen gebied.

Waarom moet ik de onderdelen of mijn externe melkopschuimer reinigen?

Melkresten kunnen de groei van schadelijke bacteriën bevorderen. Koffie kwaliteit/smaakwordt negatief beïnvloed als de melk afkomstig is van een verontreinigd melksysteemDe levensduur en prestaties van het melksysteem en daarmee de koffiemachine wordenverlengd of verbeterd.

Wij raden aan om regelmatig en vroeg te reinigen, idealiter om de 2 weken. Voor eenoptimale kwaliteit van uw latte-specialiteiten en een lange levensduur van uw machine. Wijadviseren hiervoor de durgol melksysteemreiniger. Dit houdt het hele melksysteemhygiënisch en schoon.

Waarom zou ik durgol melksysteemreiniger gebruiken voor mijn koffiemachine enniet gewoon durgol swiss espresso?

De speciale ontkalker durgol swiss espresso is speciaal ontwikkeld voor een optimalekalkverwijdering in een koffiemachine. De melksysteemreiniger is daarentegen niet bedoeld voor het ontkalken, maar voor hethygiënisch reinigen van de melkdragende onderdelen. Dit zijn twee totaal verschillendetoepassingen.

In hoeverre houdt de durgol melksysteemreiniger rekening met het milieu?

durgol melksysteemreiniger is gemakkelijk biologisch afbreekbaar (volgens OESO302B).De bescherming van het milieu is belangrijk voor durgol.

Waarom moet mijn wasmachine worden gereinigd en ontkalkt?

Kalk ontstaat wanneer het water wordt verwarmd, het zet zich af op het verwarmingselement, in de trommel, op rubberen afdichtingen en in de leidingen van dewasmachine. Het kan de werking van de wasmachine beïnvloeden en het energieverbruikverhogen. Kalkafzetting is ook een welkome voedingsbodem voor bacteriën. Dit kan ookonaangename geuren veroorzaken. Bovendien hebben vooral vloeibare wasmiddelen deneiging om aan de randen en de groeven van de wasmachine te kleven. Deze afgezettezeepresten kunnen ook een hygiëneprobleem worden.

In hoeverre houdt durgolwasmachine reiniger & ontkalker rekening met het milieu?

durgol wasmachine reiniger & ontkalker is gemakkelijk biologisch afbreekbaar (volgensOESO 302B). De bescherming van het milieu is belangrijk voor durgol.

Voordelen van het reinigen van uw wasmachine? 

Kalk wordt gevormd wanneer het water wordt verwarmd, het bezinkt opde verwarmingselement, in de trommel, op rubberen afdichtingen en in de leidingen vande wasmachine. Dit kan de functionaliteit van de wasmachine negatief beïnvloeden en hetenergieverbruik verhogen. 

Is durgol wasmachine hygiënische en geeft het een frisse geur 

De durgol wasmachine reiniger & ontkalker reinigt, onderhoudt en beschermt uw machinevan binnen. Aanhoudende kalkaanslag, vuil en wasmiddelresten worden grondig verwijderd en zelfs op ontoegankelijke plaatsen. Dit voorkomt de opeenhoping vanbacteriën en de opkomst van nare geuren. De ophoping van bacteriën en onaangenamegeuren worden efficiënt bestreden. 

Hoe vaak moet ik mijn wasmachine reinigen en ontkalken?

Idealiter elke 2 tot 4 maanden - zorgt voor betere prestaties van uw wasmachine enoptimaliseert het energieverbruik en de levensduur van uw wasmachine. Één fles isafgestemd op een volledige ontkalking en reiniging en is ook biologisch afbreekbaar.

Kan ik durgol wasmachine reiger voor alle machines gebruiken?

Ja, dit product is geschikt voor alle soorten en merken wasmachines. Er is geenreinigingsprogramma nodig.  Het is eenvoudig in gebruik, reinigt grondig, lost kalk op enverlengt de levensduur van uw wasmachine.