durgol universal Power

  • Zeer snelle werking
  • Veilig, reuk- en smaakloos
  • Effectieve corrosiebescherming
  • 750 ml universal lost max. 35 gram kalk op

Het Zwitserse origineel tegen kalk
Durgol universal verwijdert snel en eenvoudig alle kalkaanslag van huishoudelijke voorwerpen. De speciale formule garandeert een efficiënte ontkalking, tast daarbij het materiaal niet aan. Daarnaast is het product veilig voor levensmiddelen en voor het milieu. Durgol universal is de universele snelontkalker voor alle huishoudelijke voorwerpen. Bijvoorbeeld filter- koffiezetapparaten, watersnelkokers, kraanzeefjes, douchekoppen, pannen, vazen, glazen etc.

Geschikt voor

Durgol universal kunt u ook perfect gebruiken voor armaturen en oppervlakken in keuken en badkamer. Bij het verhitten van leidingwater ontstaan kalkafzettingen. Kalkafzettingen veroorzaken vaak technische problemen en verminderen ook de levensduur van uw apparatuur.  Ook het energieverbruik van het apparaat neemt toe, aangezien de
 kalklaag op het verwarmingselement een optimale warmteoverdracht aan het water verhindert.

  • Zwitserse efficiency sinds 1951
  • Goed en regelmatig ontkalken reduceert u service- en reparatiekosten
  • Direct klaar voor gebruik
  • Veilig, reuk- en smaakloos
  • Meer dan 10 x sneller dan citroenzuur
  • Effectieve corrosiebescherming, dus waardebehoudend voor het behandelde materieel

Is de smaak van uw koffie veranderd?
Dit komt meestal door een lagere temperatuur en langere doorlooptijd. Meer weten?

Wilt u de levensduur van uw waterkoker verlengen?
Gebruik dan geen azijn of citroenzuurproducten, maar durgol universal. Meer weten?

Reviews

Anna

Bij de aanschaf van een koffiezetapparaat van Moccamaster heb ik de durgol universal ontkalker ook meteen aangeschaft. Het is een super ontkalker en het allerfijnste is dat er geen geur aan zit.

Dennis

Het beste product voor de Moccamaster, maar ook onder andere de waterkoker worden hiermee weer als nieuw.

deleve@zigge.nl

Super makkelijk en werkt heel erg snel. Hoeveelheid in waterkoker, even laten staan en schoon! Weinig water gebruik om daarna te spoelen dus milieuvriendelijk! :-) Fantastisch!

Handleiding bekijken

Veel gestelde vragen

Voor het volledige overzicht van de veelgestelde vragen klik hier

Is durgol universal milieuvriendelijk?

Dankzij het bovengemiddelde kalkoplossend vermogen kan durgol universal economisch en milieuvriendelijk gedoseerd worden.

Durgol universal is milieuvriendelijk, omdat de reactie van het daarin aanwezige zuur met de kalk zouten produceert en het zuur wordt geneutraliseerd. Bovendien dragen ongebruikte zuurresten in het afvalwater bij aan de neutralisatie van alkalische oplossingen (uit detergenten), die meestal in overmaat aanwezig zijn. De fles van durgol universeel is gemaakt van PET en daarom milieuvriendelijk en recyclebaar.

Kan ik ook mijn stoomoven met durgol universal ontkalken?

Nee. Gebruik de speciale ontkalker durgol swiss steamer. Steamers stellenspecifieke eisen aan ontkalkers, waaraan zeer nauwkeurig moet worden voldaan. Zovoorkomt de speciale formule van de durgol swiss steamer de vorming van schuimdat uw toestel zou kunnen beschadigen.

orming is word voorkomen dat er te veel druk in de fijne leidingen en kleppen wordt uitgeoefend.

Waarom universal minder geschikt is voor espressomachines?

durgol universal is een universele ontkalker en daarmee geschikt voor alle huishoudelijke artikelen. Voor filterkoffiemachines en waterkokers (=open systemen) kunt u het beste gebruik maken van durgol universal.

Voor het ontkalken van espressomachines (=gesloten systemen) is durgol swiss espresso speciaal ontwikkeld.

Een korte uitleg
In vergelijking met durgol universal schuimt en bruist durgol swiss espresso niet of nauwelijks waardoor er geen extra druk op de fijne leidingen van de espressomachine ontstaat. Geen schuimvorming zorgt ervoor dat de vloeistof eenvoudig met de aanwezige kalk in aanraking kan komen. Dit is belangrijk voor een goede ontkalking van uw espressomachine.

Dankzij de doeltreffende corrosiebescherming tast durgol swiss espresso het materiaal van de espressomachine niet aan. 
Er ontstaat tijdens het ontkalken geen bezinksel waardoor de machine kan worden verstopt.

durgol swiss espresso is zeer effectief tegen kalk en werkt tot 10 x sneller dan andere ontkalkers. Eén flesje (125ml) durgol swiss espresso lost maximaal 10 gram kalk op. Dit 
is voldoende om een espressomachine 1 x volledig te ontkalken.

Bekijk de video op de website voor het verschil van durgol swiss espresso en durgol universal.

Algemene opmerkingen

durgol universal in combinatie met metaal steeds koud toepassen (uitzondering: koffiezetapparaten). Niet in combinatie met andere reinigingsproducten gebruiken. Zorg ervoor dat durgol universal niet in aanraking komt met zuurgevoelig materiaal zoals marmer, kalkhoudende steensoorten, sommige soorten chroomstaal, dunne/defecte chroomlagen, email en zilver, omdat deze kunnen worden aangetast. Bij het weggieten van de verbruikte ontkalkingsoplossing goed naspoelen met koud water.

Buiten het bereik van kinderen houden. Niet inslikken.

Bij contact met ogen of huid deze onmiddellijk grondig met veel water uitspoelen resp. afspoelen.

In hoeverre is durgol universal milieuvriendelijk?

Durgol universal is milieuvriendelijk doordat de reactie van het zuuren de daarin aanwezige kalk, zouten worden gevormd en daarmee het zuur wordt geneutraliseerd. Bovendien dragen verbruikte zuur-residuen in het afvalwater bij om het afvalwater te neutraliseren.  

Dankzij de bovengemiddelde kalkoplossend vermogen is durgol universal ook zeer zuinig in gebruik. Het kan gedoseerd worden toegepast en is daarmee ook milieuvriendelijk.

De fles van durgol universeel is gemaakt van PET en daarom milieuvriendelijk en recyclebaar.