durgol swiss espresso 2x125 ml

  • Reduceert service- & reparatiekosten
  • Veilig, reuk- en smaakloos
  • Zeer effectief en klaar voor gebruik
  • 125 ml swiss espresso lost max. 10 gram kalk op

Het geheim van de perfecte koffie...
De beste ontkalker voor alle merken vol- en halfautomaten en capsulemachines. Geeft uw koffie de aroma, crema en temperatuur weer terug. Durgol swiss espresso is zeer effectief tegen kalk en werkt tot 10 x sneller dan standaard ontkalkproducten. Aanbevolen door experts, servicecentra en fabrikanten van koffiemachines.

  • 125 ml lost maximaal 10 gram op
  • Veroorzaakt geen bezinksel zoals bij tabletten en pulver
  • Effectieve corrosiebescherming

Geschikt voor

Waarom swiss espresso?
Durgol swiss espresso is speciaal ontwikkeld voor gebruik in moderne koffiemachines van hoge kwaliteit (dat wil zeggen gesloten systemen). Durgol swiss espresso produceert minder schuim dan durgol universal. De kalkaanslag wordt eenvoudig en snel verwijderd terwijl de vloeistof (durgol&water) door de machine loopt. In de smalle leidingen en kleppen is het belangrijk om de hoeveelheid gegenereerd schuim te beperken.

Reviews

No items found.
Handleiding bekijken

Veel gestelde vragen

Voor het volledige overzicht van de veelgestelde vragen klik hier

Algemene opmerkingen

Een complete ontkalking van uw huishoudmachine wordt uitsluitend gegarandeerd door het gebruik van een hele doseringsfles durgol swiss espresso (125ml) per ontkalking.

Voor espressomachines voor professioneel gebruik met een waterreservoir van meer dan 1,5 liter kunnen twee flesjes durgol swiss espresso per ontkalking nodig zijn.

durgol swiss espresso is een speciale ontkalker voor espressomachines, waarvan de productveiligheid talloze malen is bewezen. Bij een juiste toepassing kunnen beschadigingen aan het materiaal met grote zekerheid worden uitgesloten.

Let er wel op dat door ons geen aansprakelijkheid wordt aanvaard voor beschadigingen die zijn veroorzaakt, doordat men zich niet aan deze gebruiksaanwijzing heeft gehouden.

Kijk bij het ontkalkadvies op de website voor meer informatie of neem contact met ons op.

Wanneer moet mijn espressomachine ontkalkt worden?

Ontkalk uw espressomachine regelmatig
en vroegtijdig!
 Al naar gelang het machinetype kunt u het tijdstip voor het ontkalken als volgt bepalen.

Machines met een waarschuwingslampje: stel de 
machine volgens de aanwijzingen van de fabrikant in op de hardheidsgraad van het water. Deze kan worden opgevraagd bij het waterleidingbedrijf of met een speciaal teststrookje worden bepaald. Zodra het waarschuwingslampje gaat branden moet de machine worden ontkalkt.

Machines zonder waarschuwingslampje: ontkalk de machine, zodra deze langzamer of onregelmatig begint te functioneren of wanneer de kwaliteit van de schuimlaag (“crema”) minder wordt.

Wij adviseren regelmatig en tijdig te ontkalken, ideaal om de 3 maanden. Volg het ontkalken en spoelen in de eerste plaats de instructies voor uw koffiezetapparaat.

Niet belastend voor het milieu?

Door de reactie van het zuur met de kalk worden zouten gevormd, waarbij het zuur wordt geneutraliseerd. Evt. overtollige durgol swiss espresso draagt in het rioolwater bij aan een neutralisering van de meestal bovenmatig aanwezige logen (afkomstig van wasmiddelen).

durgol swiss espresso heeft geen bemesting van de waterhuishouding tot gevolg.

Dankzij het sterke kalk oplossende vermogen is durgol swiss espresso zuinig in gebruik en dus milieuvriendelijk.
Door de geportioneerde verpak- king is een overdosering uitgesloten.

De fles van durgol swiss espresso is van PET gemaakt, recyclebaar en dus niet schadelijk voor het milieu.


Eenvoudig en veilig in gebruik?

Dankzij het snelle verloop van het ontkalken met durgol swiss espresso is de ontkalkingsprocedure snel en eenvoudig.durgol swiss espresso is gebruiksklaar. In tegenstelling tot ontkalkers in de vorm van poeder of tabletten hoeft durgol swiss espresso niet in water te worden opgelost. Aan het vloeibare durgol 
swiss espresso hoeven geen hulpstoffen te worden toegevoegd, zoals bij ontkalkingstabletten die restanten in de machine achterlaten en deze kunnen verstoppen.

Eén flesje (125ml) durgol swiss espresso is voldoende voor één volledige ontkalking. Gewone ontkalkers zijn vaak te laag gedoseerd en ontkalken daarom de machine niet optimaal. durgol swiss espresso is veilig voor levensmiddelen.

durgol swiss espresso laat na het ontkalken en naspoelen geen chemische restanten achter in de machine.

durgol swiss espresso is reuk- en smaakloos.

De juiste ontkalker voor uw espressomachine?

Voor het ontkalken van espressomachines (=gesloten systemen) is durgol swiss espresso speciaal ontwikkeld. durgol swiss espresso is wel zeer effectief tegen kalk, maar tast de machine niet aan.

In vergelijking met durgol universal schuimt en bruist durgol swiss espresso niet of nauwelijks. Doordat swiss espresso niet schuimt en bruist ontstaat er geen druk op de fijne leidingen van het apparaat. Dit is tegenstelling tot andere ontkalkingsproducten!  Doordat er geen schuimvorming is kan de vloeistof eenvoudig met de aanwezige kalk in aanraking komen.

Dankzij de doeltreffende corrosiebescherming tast durgol swiss espresso bij een juiste toepassing het materiaal van de espressomachine niet aan. 
Er ontstaat tijdens het ontkalken geen bezinksel waardoor de machine kan worden verstopt.

durgol swiss espresso is zeer effectief tegen kalk en werkt tot 10 x sneller dan andere ontkalkers. Eén flesje (125ml) durgol swiss espresso lost maximaal 10 gram kalk op. Dit 
is voldoende om een espressomachine 1 x volledig te ontkalken.

durgol swiss espresso heeft principieel geen extra inwerkingsduur nodig, waardoor het gehele ontkalkingsproces duidelijk sneller verloopt.

Waarom u niet met citroenzuur of azijn moet ontkalken?

Bij het ontkalken met een ontkalker op citroenzuurbasis kan er bezinksel ontstaan dat de fijne leidingen en ventielen in uw espressomachine kan verstoppen. Bovendien kan door het citroenzuur een onoplosbare laag worden gevormd die de kalklaag als het ware verzegeld. Daar komt nog bij dat het ontkalken met citroenzuur minimaal 10 x zo lang duurt als met durgol® swiss espresso®.

Azijn of azijnessence veroorzaken door het hierin aanwezige azijnzuur en door de smaakstoffen een onaangename geur bij het ontkalken. Bovendien kan het kunststofmateriaal in uw espressomachine op den duur deze smaak aannemen waardoor het aroma van de espresso wordt beïnvloed.

Sommige kunststoffen kunnen door het azijnzuur worden aangetast. Evenals bij citroenzuur verloopt het ontkalken met azijn veel langzamer (>10 x) dan met durgol® swiss espresso®.

Waarom moet u uw espressomachine ontkalken

De kalkafzetting in uw espressomachine kan de kwaliteit van de espresso en de levensduur van uw machine negatief beïnvloeden.

Deze kalkafzetting verlengt de koffiezettijd veroorzaakt een slechtere warmteoverdracht wat weer een mindere kwaliteit van de espresso tot gevolg heeft.

De kalklaag in de machine wordt op den duur steeds dikker en kan verstoppingen en vernauwingen veroorzaken. Bovendien tast kalk uw espressomachine aan en veroorzaakt tevens corrosie. Dit kan tot beschadiging van de machine leiden.

Kalkafzetting leidt tot een verhoogd energieverbruik van uw espressomachine, wat belastend is voor het milieu.

Om de optimale kwaliteit van uw esrpesso te behouden en de levensduur van uw machine te waarborgen is het van belang uw machine tijdig te ontkalken.